Coagulatie

Coagulatie is een techniek waarbij goedaardige huidaandoeningen worden weggebrand. Huidaandoeningen die voor coagulatie in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld steelwratjes (fibromen), spider naevi, bloedblaartjes,ouderdomswratten en gerstekorrels (milia).

Steelwratjes (fibromen)
 komen veel voor in het gezicht, op de hals en onder de oksels. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratjes los komt van de huid. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat er na enkele dagen vanzelf afvalt.

Spider naevi en bloedblaartjes zijn rode verwijde vaatjes. Met coagulatie wordt met een heel fijn naaldje het vaatje dicht gebrand. Na de behandeling kan de huid enige tijd rood zien en er kunnen kleine korstjes ontstaan.

Gerstekorrels, officieel milia genoemd, zijn kleine cysten (een gevulde holte) van de huid. Meestal gaat het om talrijke, geelwitte speldenknopgrote knobbeltjes die met name rond de ogen voorkomen. Deze zeer oppervlakkige milia zijn gevuld met opeengehoopte verhoornde talgkliercellen. Wanneer de milia niet spontaan verdwijnen kan coagulatie een oplossing zijn. Met een dun naaldje wordt de milia aangeprikt waardoor de inhoud week wordt en door het lichaam wordt afgevoerd. Wanneer de milia groot zijn kan de huidtherapeut deze ook met een steriel naaldje openen en de inhoud verwijderen.

Deze behandelingen worden meestal niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Vergoedingen 2023

Ook in 2023 vergoeden de zorgverzekeraars veel behandelingen. Acnetherapie, camouflagetherapie en laserontharing/elektrische epilatie worden (grotendeels) vergoed door de zorgverzekeraars bij een aanvullende verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van het eigen risico. Lees ons overzicht van de vergoedingen en laat u goed informeren.

Naar vergoedingen

Goedendag,

Wilt u de onderstaande vragen en maatregelen voor uw en onze veiligheid aandachtig doorlezen?

Stel de onderstaande vragen aan u zelf. Wanneer u op één van onderstaande vragen “ja” beantwoord, dient u de afspraak bij ons uit te stellen tot u alle vragen met “nee” kan beantwoorden.
Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidklachten?
Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Kunt u alle vragen met nee beantwoorden, kan uw afspraak doorgaan en vragen wij u om de volgende maatregelen in acht te nemen:
Kom op de afgesproken tijd naar uw afspraak en niet te vroeg. Mocht u veel te vroeg zijn, wacht dan wanneer dit mogelijk is buiten.
Kom indien mogelijk alleen naar uw afspraak of laat eventueel meekomend gezelschap buiten wachten.
Desinfecteer bij binnenkomst uw handen met de aanwezige alcoholdispenser.
Raak zo min mogelijk dingen in de praktijk aan.
Maak wanneer dit niet hoog nodig is geen gebruik van het toilet.
Neem een grote handdoek mee waar u op kunt liggen tijdens de behandeling.
Houd uw jas bij u en kleed u zich in de behandelkamer om
Blijf in het gehele pand minimaal 1,5 meter uit elkaar en geef elkaar de ruimte.

Dank u wel voor de tijd nemen om bovenstaande door te nemen en tot ziens in de praktijk!